slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»

parembasis

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Ηλείας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ» είναι φορέας που υλοποιεί προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών και υπό την εποπτεία του. Λειτουργεί από το 1998 με τη μορφή Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρίας.

 

Τα προγράμματα υλοποιούνται ανά δήμο και είτε σχεδιάζονται από την επιστημονική ομάδα για τους δήμους – μέλη της Εταιρίας είτε οργανώνονται κατόπιν αιτήματος από την τοπική κοινότητα.

 

Το Κέντρο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών- ΟΚΑΝΑ κατά 50%, από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 50% και από τους τοπικούς φορείς- μέλη της Αστικής Εταιρίας.

Ποία είναι η φιλοσοφία του Κέντρου Πρόληψης

 

Οι εξαρτήσεις στις μέρες μας αποτελούν ένα κοινωνικό φαινόμενο με τις αιτίες του να σχετίζονται με μια γενικευμένη κοινωνική και πολιτισμική κρίση, η οποία φαίνεται να επιδρά ιδιαίτερα αρνητικά στο ψυχισμό των ανθρώπων.

Η κρίση αυτή στον πυρήνα της προσδιορίζεται από την απουσία αξιών ζωής, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη θετικών διαπροσωπικών σχέσεων, καθιστώντας τους ανθρώπους ιδιαίτερα ευάλωτους σε ψυχοπιεστικές καταστάσεις. Τέτοιες συνθήκες ενισχύουν την κοινωνική απομόνωση και μεγεθύνουν την προσωπική μοναξιά προσφέροντας γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των εξαρτήσεων.

Η πρόληψη των εξαρτήσεων στηρίζεται στην ανάδειξη των κοινωνικών, πολιτισμικών, οικογενειακών και προσωπικών παραγόντων που καλλιεργούν μια κατακερματισμένη, ανασφαλή προσωπικότητα, ευάλωτη στην υιοθέτηση παθητικών συμπεριφορών, όπως η χρήση ουσιών αλλά και στην εμφάνιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, όπως η κοινωνική απόσυρση, η παραβατική- ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, η κατάθλιψη κ.τ.λ.

Η πρόληψη θέτει ως στόχο τον περιορισμό της ανάγκης του νέου ανθρώπου για την υιοθέτηση παθητικών έως και αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών. Σε αυτή τη κατεύθυνση, επικεντρώνει τις προσπάθειες της στην ενίσχυση της προσωπικότητας των νέων, μέσα από την υποστήριξη των «σημαντικών ενηλίκων» -γονείς και εκπαιδευτικοί-, ώστε να ασκούν θετική και γόνιμη επιρροή στην εξέλιξη της. Νέοι με αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους , με δεξιότητες επικοινωνίας τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό, έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις δυσκολίες της ζωής με δημιουργικό τρόπο, μένοντας μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 29, TK 27200, Αμαλιάδα
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Παρεμβάσεις(page group) - kentro Prolipsis Paremvaseis (profile)


Τηλέφωνο: 26220 29710
Fax: 26220 29711
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 8:30 -14:30


Απογεύματα με ραντεβού

 

 

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago