slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Ανακοίνωση των ενεργών πολιτών για την Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας.....

              andritsaina2

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΝΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Ηλεία από τα βάθη της Ιστορίας καταλαμβάνει μια αξιοζήλευτη και εξέχουσα θέση, σαν γενέτειρα του Πνεύματος, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού και των αντίστοιχων Ιδεών και Αξιών που εκπορεύονται , της Ειρήνης ,της Άμιλλας και της Συναδέλφωσης των Λαών της Γης.

 

Σήμερα Ηλεία είναι ένας φτωχός ουραγός,αν και διαθέτει Ιστορία και Πολιτισμό, με τα διάσπαρτα Μνημεία της Ανθρωπότητας,την Ήλιδα ,την Ολυμπία, και τον Επικούρειο Απόλλωνα,σημεία αναφοράς του Πολιτισμένου Κόσμου. Ανάμεσα στα δεκάδες Ιστορικά και Πολιτιστικά Μνημεία συγκαταλέγεται αναντίρρητα και η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ της ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ,στην ομώνυμη παραδοσιακή κωμόπολη-κόσμημα της Ηλείας.

Επομένως δικαίως προκάλεσε γενικευμένη αναστάτωση και αντίδραση, ο κατάλογος που δημοσιεύτηκε με τους υπό κατάργηση οργανισμούς και φορείς, στους ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού, στον πολιτικό κόσμο, στους τοπικούς άρχοντες και στους πολίτες της Ηλείας, αφού ανάμεσα τους διαπιστώθηκε με έκπληξη ότι βρίσκεται ακόμα και αυτή η ιστορική βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας ,με τη μοναδική συλλογή από σπάνια βιβλία όλων των Εποχών της Ελλάδος, συγγράμματα των Αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων,Μεσαιωνικά χειρόγραφα ,πλούσιο αρχείο από έγγραφα των ηρώων του 1821,ενώ αντίγραφα της ζωφόρου του Επικούρειου Απόλλωνα δεσπόζουν στους διαδρόμους της,πρόκειται για τις ονομαστές «αμαζονομαχία» και «κενταυρομαχία»-που έχουν αφαιρεθεί και πρέπει να επιστραφούν στην κοιτίδα τους - και γενικότερα είναι ενημερωμένη σε όλους τους κλάδους, σε όλες τις επιστήμες, Η βιβλιοθήκη απασχολεί έναν υπάλληλο,διαθέτει ψηφιοποιημένο ένα πολύ μεγάλο μέρος της συλλογής της,λειτουργεί αναγνωστήριο και δανειστικό τμήμα και στεγάζεται σε νεοκλασικό ανακαινισμένο,ιδιόκτητο κτήριο ιστορικής σημασίας,δίπλα στο ιστορικό Γυμνάσιο της πόλης.

Σε μια γενικευμένη πολιτιστική ξηρασία, τέτοιες αποφάσεις για τέτοιου βεληνεκούς ζητήματα, πέρα και έξω από κάθε σκοπιμότητα , είναι αυτονόητα και άμεσα απορριπτέες Η ΕΝΩΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συμμετέχει στις απαραίτητες δράσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην κατανόηση του μεγάλου αυτού προβλήματος και στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν για την ευόδωση του παραπάνω σκοπού.

Η ιστορία μας και το παρελθόν μας, αποτελούν το παρόν και είναι παρακαταθήκη και προέκταση για το μέλλον μας ...

 

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago