slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Έκθεση στο Λονδίνο με άρωμα Ολυμπίας

                ekthesi london d62ce3357563eba5d8a761bb64f0a544

 

Μια αξιόλογη και εντυπωσιακή έκθεση με θέματα που αναφέρονται στον ελληνικό πολιτισμό και την αρχαία Ελλάδα, διοργανώνεται στο κέντρο πολιτιστικής κληρονομιάς (Greenwich Heritage Centre) στο Γκρήνουιτς της Αγγλίας. Η έκθεση γίνεται με αφορμή το άγαλμα της «Νίκης», προσφορά στο Λονδίνο από την πόλη της Ολυμπίας, το Σεπτέμβριο του 2012 προς τιμήν των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

Το άγαλμα της «Νίκης» έχει προκαλέσει ενθουσιασμό τόσο στους πολίτες όσο και στους επισκέπτες του Γκρήνουιτς. Το μπρούντζινο άγαλμα, ύψους 4,00 μ. έργο του γλύπτη κ. Κουγιουμτζή, αποτελεί μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων για την πόλη του Λονδίνου.

Η «Νίκη», αποτελεί πλέον σημαντικό γλυπτό για τον δήμο του Γκρήνουιτς. Έχει ήδη γίνει σημείο αναφοράς και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται αυτό τον καιρό, με θέμα την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό. Ταυτόχρονα φοιτητές και μαθητές θα συμμετάσχουν με έργα και δημιουργίες τους εμπνευσμένα από το άγαλμα της Νίκης. Η έκθεση άνοιξε την Παρασκευή 19 Απριλίου, θα διαρκέσει μέχρι την 22 Ιουνίου 2013 και θα πλαισιωθεί από διάφορα εικαστικά δρώμενα.

Με αυτή την έκθεση που λειτουργεί στην Berkeley Gallery, στο μουσείο Firepower, το μουσείο θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις «μουσείο τη νύχτα» την Πέμπτη 16 Μαϊου, μια δράση εθνικής εμβέλειας στην Αγγλία. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα και οι Έλληνες διασύρονται διεθνώς, ο πολιτισμός μας δίνει μια διαφορετική διάσταση, λαμπερή και θετική και προβάλλει μοναδικά τη χώρα και τον τόπο μας. Αξίζει λοιπόν η αναφορά μας και για την επιλογή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η «Νίκη» είναι μία από τις δράσεις που επελέγησαν για την Αφή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012, και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το αποτέλεσμα των εκδηλώσεων για την Αφή το 2012 έχουν διάρκεια και παράγουν ακόμα πολύπλευρες θετικές επιδράσεις για την Αρχαία Ολυμπία. Ταυτόχρονα αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που μπορεί – και πρέπει- να παίξει η Αρχαία Ολυμπία και ο πολιτισμός στην διεθνή προβολή του τόπου μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διαμορφώνονται στον σύγχρονο κόσμο.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας έστειλε επιστολή – χαιρετισμό για τα εγκαίνια της έκθεσης και τόνισε στον ομόλογό του της πόλης του Γκρήνουιτς…«Με το πρωτόκολλο αδελφοποίησης, που συνυπογράψαμε, οι δεσμοί φιλίας μεταξύ των Δήμων μας ενισχύονται και επιθυμούμε να προωθήσουμε την ανάπτυξή τους με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς διοίκησης, αθλητισμού, τέχνης, πολιτισμού.

Με αφορμή την έκθεση σας μεταφέρω επίσης την επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου, να επισκεφθούν τον Δήμο μας εκπρόσωποι της πόλης του Γκρήνουιτς για να ολοκληρώσουμε την αδελφοποίηση με συμβολική τελετή στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας»

ilialive.gr

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago