slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

«Καταπίνει» περιουσίες ο Πηνειακός Λάδωνας σε Ροδιά και σε Ακροποταμιά

                 17486 ph3

 

Σε «αργό θάνατο» είναι καταδικασμένα τα χωράφια και οι καλλιέργειες που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειακού Λάδωνα στην περιοχή της Ακροποταμιάς Πηνείας, καθώς καθημερινά παρασύρονται τμηματικά από τα ορμητικά νερά του ποταμού και οι κάτοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν την άμεση λήψη μέτρων, πριν να είναι πολύ αργά.

Το πρόβλημα δεν ανέκυψε τώρα, επιδεινώθηκε όμως με την πάροδο των χρόνων και η κατάσταση πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007. Ασυγκράτητος ο ποταμός Τα δένδρα κάηκαν, τα νερά δεν μπορούν να συγκρατηθούν, το ποτάμι υπερχειλίζει και τα ορμητικά νερά παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, καταστρέφοντας περιουσίες, ενώ υπάρχει κίνδυνος και για ανθρώπινες ζωές, σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος εκεί κοντά, σε ώρα που ο ποταμός δεν είναι ήρεμος.

Ελιές και άλλα δένδρα έχουν παραδοθεί μέσα στα ορμητικά νερά, τα παρόχθια χωράφια ημέρα με την ημέρα χάνονται τμηματικά και όπως λένε οι κάτοικοι, αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν περίπου 300 στρέμματα στην περιοχή. Με δεδομένο ότι το τελευταίο διάστημα ήταν έντονες οι βροχοπτώσεις, η κατάσταση έχει περιέλθει εκτός ελέγχου και οι κάτοικοι της Ακροποταμιάς και της Ροδιάς, ζητούν τη λήψη μέτρων, πριν χαθούν εξ ολοκλήρου οι περιουσίες τους.

Αυτό που ζητούν από τους υπευθύνους είναι η κατασκευή αναχωμάτων, έτσι ώστε να αποτραπεί η καταστροφή και τα νερά να μην καταστρέφουν τις περιουσίες στο πέρασμά τους, αλλά να ακολουθούν την ροή τους και φυσικά να αποτραπεί και η υπερχείλιση του ποταμού.

Οι όποιες προσπάθειες έχουν κάνει από μόνοι τους, δεν μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και ζητούν από τους αρμοδίους να μεριμνήσουν το ταχύτερο δυνατό. Επισημαίνουν δε, ότι σε μια περίοδο που η χώρα δοκιμάζεται, δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί ούτε μία σπιθαμή γης, ειδικά για αυτούς που ζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από τη γη.

 

patrisnews.gr

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago