slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Την «ενηλικίωση» θα κρίνουν οι εκλογές στους Νέους Αγρότες

             83ED69DC6ECDC4CB62101394BBE44A5A

Αλλαγή γενιάς επιχειρείται στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το μαχητικό προφίλ της ενόψει και των διεκδικήσεων που επιβάλεται να τεθούν στην «ατζέντα» σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής μετά το 2014. Οι εκλογές της 21ης Απριλίου στην έδρα της ΠΕΝΑ στην Αθήνα (Χαλκοκονδύλη) σηματοδοτούνται από το γεγονός ότι, με βάση της μέχρι στιγμής πληροφορίες της Agrenda, μόνο ένας Νέος Αγρότης από το σημερινό διοικητικό συμβούλιο έχει σκοπό να υποβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος.

Πρόκειται για τον Βασίλη Κόλλια από τη Βοιωτία, ο οποίος ήταν μέχρι τώρα υπεύθυνος κυρίως για τη διατύπωση απόψεων των Νέων Αγροτών σε μια σειρά από θέματα που προωθούνταν ως ολοκληρωμένες προτάσεις στα διάφορα υπουργεία. Από τους αποχωρήσαντες Νέους Αγρότες, οι περισσότεροι δεν θα βάλουν υποψηφιότητα λόγω ηλικίας και κάποιοι, προκειμένου να δώσουν τόπο στη νέα γενιά, αφού οι ίδιοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου συνδικαλιστικού οργάνου.

Το ζητούμενο για τους νέους υποψηφίους είναι, πρώτα, η αποκήρυξη κάθε κομματικής προέλευσης, η οποία στο παρελθόν δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε. Ειδικά στην περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, επί Γιώργου Παπανδρέου, η συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της Αρχαίας Ολυμπίας το 2009 μπορεί να έδειξε ότι ανοίγει κάποια πόρτα για την καλύτερη θεσμική αναγνώριση της ΠΕΝΑ, αλλά τελικά αποδείχτηκε μπούμερανγκ, αφού η ίδια κυβέρνηση εφάρμοσε το οριζόντιο «κούρεμα» του πριμ πρώτης εγκατάστασης στους Νέους Αγρότες του 2010.

Οι επικρατέστεροι Τα ονόματα που «παίζουν» για τη θέση του προέδρου της ΠΕΝΑ είναι ο Θοδωρής Βασιλόπουλος (Ηλεία), ο Στέλιος Βογιατζής (Θεσσαλονίκη) και ο Βασίλης Κόλλιας (Βοιωτία). Επιπλέον, για τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου ακούγονται ότι θα θέσουν υποψηφιότητα, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι Λεωνίδας Αρνίδης (Κοζάνη), Δημήτρης Σταματάκος και Γιώργος Αλεξανδράκος (Λακωνία), Νίκος Παυλονάσιος (Λάρισα) και Λεωνίδας Ραβανός (Πρέβεζα). Βέβαια, με τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές στο συγκεκριμένο συνδικαλιστικό όργανο όλα είναι ανοιχτά για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, αφού δεν ανακοινώνεται κάποια λίστα εκ των προτέρων, ούτε υπάρχουν «παρατάξεις» ή άλλου είδους ομάδες με ψηφοδέλτια από τις οποίες θα πρέπει να διαλέξει ο κάθε αντιπρόσωπος που εκπροσωπεί την περιοχή του. Μόλις διαπιστωθεί ότι υπάρχει απαρτία, ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες από τους παρευρισκόμενους και ξεκινά η ψηφοφορία.

Ήδη είχε συγκληθεί μια εκλογική συνέλευση την Κυριακή 14 Απριλίου, στην οποία δεν υπήρξε απαρτία, οπότε την επόμενη Κυριακή θα είναι η πρώτη επαναληπτική και πιθανότατα αυτή που θα γίνουν εκλογές. Πάντως, υπάρχει και η περίπτωση νέας αναβολής της εκλογικής διαδικασίας. Στη Γενική Συνέλευση θα κατατεθεί πρόταση από ορισμένα μέλη να γίνουν οι εκλογές μερικές μέρες αργότερα ή αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν με αντιπροσώπους και τουλάχιστον δύο από τις νέες Ενώσεις (Χαλκιδικής και Κιλκίς).

agronews.gr

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago