slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Βούναργο: Έκοψαν το ρεύμα πριν λήξει ο λογαριασμός σε γυναίκα με πρόβλημα υγείας

                  deh-roloi

 

Γνωρίζαμε μέχρι πρότινος ότι γίνονταν προσπάθειες για κοινωνικούς λόγους, να μην γίνεται διακοπή ηλεκτροδότησης σε σπίτια λόγω χρεών ή με παρεμβάσεις φορέων και κατοίκων να γίνεται επανασύνδεση.

Περισσότερα...

ΜΠΙΖΝΕΣ , ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ …

                CAM01348

 

Υποτίθεται πως δημοσιογραφία κι εξουσία κατοικούν στις δύο όχθες του «Ρουβίκωνα», η μία απέναντι από την άλλη. Μόνο οι αφελείς και οι εξωγήινοι, ωστόσο, πιστεύουν ότι αυτό ισχύει στην Ελλάδα.

Περισσότερα...

ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ:καμία ανοχή σε απόλυση συναδέλφου

                ELME HLEIAS 

 

Για πρώτη φορά, μετά από ένα σχεδόν αιώνα, η κυβέρνηση Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ προχωράει σε διαθεσιμότητες – απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Τα μεσάνυχτα της 17ης Ιουλίου ψηφίστηκε με οριακή πλειοψηφία το πολυνομοσχέδιο της ντροπής και με την πλήρη στήριξη από τους Ηλείους μνημονιακούς βουλευτές, Κουτσούκο, Τζαβάρα, Κοντογιάννη, Αυγερινοπούλου και Μαρίνο. Το πολυνομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στους εκάστοτε υπουργούς να συγχωνεύουν, να κλείνουν σχολεία και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καθώς και να καταργούν οργανικές θέσεις από κλάδους-ειδικότητες-τομείς.

Στόχος να συμπληρώσουν φέτος τους 25.000 που θα θέσουν σε διαθεσιμότητα και τους 15.000 μέχρι του χρόνου που θα απολύσουν με βάση το δεύτερο Μνημόνιο. Την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθεί το νέο τρομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο και αμέσως μετά το αντίστοιχο για Γενικό Λύκειο. Ταυτόχρονα προετοιμάζουν νέες διαθεσιμότητες 10.000 εκπαιδευτικών ενώ τα υπηρεσιακά συμβούλια παρακάμφθηκαν αφού ο προσδιορισμός κενών, πλεονασμάτων θα γίνεται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού παιδείας με εισήγηση της γενικής διεύθυνσης προσωπικού. Συνεχίζουμε και προετοιμάζουμε τους αγώνες του Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική εγρήγορση. Δεν έχουμε μόνο να υπερασπίσουμε τις ζωές μας, την εργασία μας αλλά και το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας δωρεάν παιδείας για όλους τους μαθητές μας!

Τη Δευτέρα 22/7, ημέρα που ξεκινάει η διαθεσιμότητα, καλούμε τους συναδέλφους μας που τίθενται σε διαθεσιμότητα, τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, τους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που δεν θα βρίσκουν σχολείο, όλους τους εκπαιδευτικούς και του μαθητές, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ώρα 11:00π.μ, στα γραφεία της ΕΛΜΕ (2ο Λύκειο Πύργου ). Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη.

Ακόμα το ΔΣ της ΕΛΜΕ ΗΛΕΙΑΣ αποφάσισε για τις ακόλουθες δράσεις:

1. Συνέντευξη τύπου Δευτέρα 22/7/στις 12.30 πμ στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο 2ο Λύκειο Πύργου, με συναδέλφους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα-απόλυση.

2. Ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας σε όλα τα σχολεία της περιοχής μας.

3. Καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, μαθητές, τοπική κοινωνία.

4. Αγωνιστικό συντονισμό με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά την μαχητική και μαζική αντεπίθεσή μας. ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ Ανυποχώρητοι αγωνιζόμαστε για το δημόσιο σχολείο των λαϊκών αναγκών. Κανένας μόνος του! Όλοι μαζί θα τους νικήσουμε!

Εκδήλωση μνήμης στα Φονικά.....

                 fonika20ekdilosi20mnimis

 

Από το Δήμο Πύργου για τους 23 πατριώτες που εκτέλεσαν τα ναζιστικά στρατεύματα Εξήντα εννέα χρόνια ακριβώς από την εκτέλεση των 23 πατριωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στα «Φονικά» του τέως δήμου Ωλένης, ο δήμος Πύργου τιμά τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας με μια λιτή εκδήλωση μνήμης, την Κυριακή στις 10 το πρωί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που έχει αναγείρει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ωλένης στο σημείο του επαρχιακού δρόμου Καράτουλα – Μουζακίου, όπου έγινε η εκτέλεση, και το οποίο αποτελεί για ολόκληρη την περιοχή μνημείο-σύμβολο των αγώνων για την εθνική ανεξαρτησία και την ειρήνη.

Το Ιστορικό Ο νομός Ηλείας έδωσε το δικό του παρών στην αντίσταση κατά της γερμανικής κατοχής. Ήδη από τον Μάιο του 1943, με τη δημιουργία αντάρτικου κινήματος και με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ να ελέγχουν την ορεινή Ηλεία, οι κατακτητές περιορίζονταν στις πόλεις του πεδινού τμήματος. Ένα χρόνο μετά αναφέρεται ότι ο τέως δήμος Ωλένης δέχεται αλλεπάλληλες επιδρομές (στο Αρβανίτη, στο Μαυρομάτη, την Ψιλή Ράχη, στο Τουρκοσκάλι κ.α.) από τα γερμανικά στρατεύματα, που στο διάβα τους ρήμαζαν τα πάντα, εκδικούμενοι τους κατοίκους της περιοχής, ένα σημαντικό μέρος των οποίων είχε προσχωρήσει στις τάξεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ.

Το αποκορύφωμα του μίσους και του παραλογισμού των κατακτητών γράφεται στη θέση «φονικά» του δήμου Ωλένης. Σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, από νωρίς το πρωί στις 14 Ιουλίου του 1944, ημέρα Παρασκευή, λίγο πάνω από το γεφύρι που βρίσκεται στην περιοχή, οι Γερμανοί στήνουν ενέδρες, για να συλλάβουν οποιοδήποτε ανύποπτο άνθρωπο που θα περνούσε από εκείνο το σημείο.

Οι όμηροι που πιάστηκαν μέχρι το μεσημέρι περίπου 23 (μεταξύ των οποίων γέροι, γυναίκες και παιδιά) θα οδηγηθούν το απόγευμα λίγο πιο πάνω στο τόπο της θυσίας. Από εκεί και μετά ακολουθεί η γνωστή σε όλους τους Έλληνες φρικτή εικόνα του πολέμου, με τους ομήρους να διατάσσονται σε φάλαγγα και τους στρατιώτες να λαμβάνουν θέση παράλληλη προς αυτούς και να τους εκτελούν.

Ο Ντίνος Γιαννακόπολος κατάφερε να ξεφύγει, καθώς και ο μόλις 17 χρόνων Δήμος Βασιλόπουλος, που έτρεξε και πρόφτασε να κρυφτεί στο δάσος. Επίσης σώθηκε ο Μέλτης Αγριδιώτης, ο οποίος βαριά τραυματισμένος παρέμεινε αρκετές ώρες μαζί με τα πτώματα των αδικοχαμένων πατριωτών του έως ότου αποχωρήσει το εκτελεστικό απόσπασμα. Τα περισσότερα από τα θύματα προέρχονταν από το χωριά Χειμαδιό και Καράτουλα.

eproini.gr

Κουρούτα Ηλείας ζωντανά από το metar.gr

metarΣε λειτουργία τέθηκε η μετεωρολογική κάμερα του metar.gr στην Κουρούτα Αμαλιάδας, η οποία τον τελευταίο καιρό ήταν σε αναστολή λόγω της μετεγκατάστασή της από την πλατεία της Κουρούτας, στην αρχή του πεζόδρομου, αλλάζοντας φορά στην οπτική επαφή παρατήρησης. Στη νέα θέση η κάμερα βλέπει βορειοδυτικά και φαίνεται ο πεζόδρομος και η παραλία Κουρούτας. Διακρίνεται στο βάθος (με καθαρή ατμόσφαιρα) το Κάστρο της Κυλλήνης, ενώ φαίνεται ακόμα και ο Αίνος της Κεφαλλονιάς.

Η κάμερα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο διαδίκτυο με 20 δευτερόλεπτα βήμα. Ο σκοπός της είναι καθαρά η μετεωρολογική παρατήρηση των μετώπων κακοκαιρίας καθώς διέρχονται από τα δυτικά. Παράλληλα είναι και ένας τρόπος τουριστικής προβολής της περιοχής.

Περισσότερα...

Όταν οι άλλοι κάλυπταν μόνο τους φασίστες ,στην πόλη του Πύργου συνέβαιναν κι άλλα πράγματα....

                ekdilwsi ELME-daskalwn

 

Αντιφασιστική εκδήλωση, στο πλαίσιο αντίστοιχων τριήμερων που διοργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα στον Πύργο. Διοργανωτές ήταν η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Πύργου και συλλογικότητες της πόλης. Πανό με συνθήματα όπως:

Περισσότερα...

Πόλος έλξης το νέο τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων στην Αμαλιάδα

               tei

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 94/5-6-2013 Προεδρικό Διάταγμα το Τμήμα Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου με έδρα το Μεσολόγγι μετονομάζεται σε Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Αμαλιάδα και κατευθύνσεις προχωρημένου εξαμήνου:

Περισσότερα...

X.A. qΉρθε, μας απείλησε, μας είπε ότι τρέμουμε την άνοδο της Χρυσής Αυγής και απήλθε.

              kasi2013202

oλοκληρώθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής με πρόσχημα τα εγκαίνια των γραφείων της στον Πύργο. Παρουσία Βουλευτών του κόμματος και πλήθους χρυσαυγητών (φασιστών). Από νωρίς το απόγευμα μέλη της Χρυσής Αυγής που κατέφθασαν από όλη την Πελοπόννησο, συγκεντώθηκαν στα γραφεία της στην Αγ. Γεωργίου , ενώ αυστηρότατα ήταν τα μέτρα ασφαλείας που είχε πάρει η Αστυνομική Δ/νση Ηλείας , αποκλείοντας όλους τους γύρω δρόμους για τα οχήματα ενώ επιτηρούσαν διακριτικά αυτούς που πήγαιναν στην εκδήλωση.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυναν οι Βουλευτές Αχαΐας Μιχάλης Αρβανίτης και Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης, ενώ ο Αρβανίτης στην ομιλία του επιτέθηκε εκ νέου στο Δήμαρχο Αρχ. Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά γιατί δεν προσφώνησε το Βουλευτή της Χ.Α το πρωί στην εκδήλωση στο Λάλα. Χαιρετισμό επίσης απήφθυνε ο Υπ. Βουλευτής Ηλείας Ν. Κρέσπης και ο υπεύθυνος της Τ.Ο Πύργου Νίκος Κωνσταντίνου. Βέβαια δεν έλειψαν οι τραμπουκισμοί και η προσπάθεια τρομοκρατίας προς το δημοκρατικό λαό της Ηλείας με αποκορύφωμα την απαίτηση της απομάκρυνσης δημοσιογράφων της Εφημερίδας Πρωινής, της Πρωινής Ενημέρωσης και του Ηλεία Live, που βρίσκονταν στο χώρο για να καλύψουν την συγκέντρωση.

eproini.gr

Πύργος: "Κόκκινος συναγερμός" στην ΕΛ.ΑΣ.για τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής ,κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση

                eam4

 

Τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πύργο και η έλευση του  εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Ηλία Κασιδιάρη, έχουν σημάνει συναγερμό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, για σήμερα Κυριακή.

Περισσότερα...

Δύο πυρκαγιές σε Αμαλιάδα και Πύργο

              imagesCA5EV11Q

 

Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν πριν απο λίγη ώρα στην Ηλεία. Μεγάλη η κινητοποίηση στην περιοχή της Κεραμιδιάς Αμαλιάδας όπου μεταβαίνουν στην περιοχή ενισχύσεις και εναέρια μέσα.

Περισσότερα...

Η παράλειψη του δημάρχου (και προς τιμήν του) και η έκρηξη του βουλευτή στο Πούσι

              

             poysi

Οι Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας όπως επισημάναμε και σε άλλη ανάρτηση έχουν σημάνει "κόκκινο συναγερμό" για τα εγκαίνια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πύργο. Όμως η πρώτη "έκρηξη" ήρθε στο Πούσι στην Αχλαδινή στο οροπέδιο της Φολόης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης τιμής και μνήμης για την ένδοξη μάχη που έγινε εκεί επί Τουρκοκρατίας.

Περισσότερα...

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago