slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ, ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΦΩΤΙΑ

top-secret

*Του Θύμιου Καλαμούκη

 

Η στήλη , επιβεβαιώνοντας και τον ενημερωτικό της χαρακτήρα , είναι στην ευχάριστη θέση να δημοσιεύσει non paper που έφτασε στα χέρια της ύστερα από ενδελεχή έρευνα , δηλαδή τυχαία ! Φέρει ημερομηνία 30/8/2012 , είναι χαρακτηρισμένο ως << άκρως απόρρητο >> και αφορά τις προτάσεις των επιτελών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την τρέχουσα κυβέρνηση . Απευθύνεται στο γραφείο της Τρόικας . ( Τα σχόλια σε παρένθεση είναι της Ελληνοφρένειας , ύστερα πάντα από ενδελεχή έρευνα . ..)

Προτάσεις άμεσης απόδοσης :

-          Εκτέλεση διά τουφεκισμού συνταξιούχων άνω των 75 ετών των ταμείων ΝΑΤ , ΟΓΑ , και Δημοσίου . ( Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ , προτείνοντας να εξαιρεθούν οι συνταξιούχοι ΟΓΑ και αντί τυφεκισμού να προτιμηθεί απαγχονισμός . )

 

-          Μείωση μισθού σε όλους τους υπαλλήλους ΔΕΚΟ ( ΔΕΗ , ΟΤΕ , ΕΥΔΑΠ κτλ . ) σε ποσοστό 95% . ( Με το συγκεκριμένο μέτρο διαφωνεί το ΠΑΣΟΚ προτείνοντας αντί της περικοπής των μισθών , να προτιμηθεί η περικοπή των ίδιων των εργαζομένων . Η ΔΗΜΑΡ ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια επί του θέματος , μέχρις ότου διευκρινιστεί αν η περικοπή ανθρώπων θα είναι κάθετη ή οριζόντια . )

 

-          Καθιέρωση έκτακτου φόρου για τους Υδροχόους . ( Ο περίφημος << ζωδιακός φόρος του Υδροχόου >> σύμφωνα με τον οποίο όλα τα ζώδια θα πληρώνουν 2% επί των ακαθαρίστων αποδοχών τους , πλην των Υδροχόων , που θα πληρώνουν όσο οι Ζυγοί και το Ταύροι μαζί . Με το φόρο αυτό , όπως καταλαβαίνετε , διαφωνεί κάθετα η ΔΗΜΑΡ , προτείνοντας να εξαιρεθούν και οι Κριοί , ή τουλάχιστον όσοι έχουν ωροσκόπο στην παρθένο . Το τελευταίο είναι για τον Φ. Κουβέλη θέμα κόκκινης γραμμής . )

 

-          Έκτακτη εισφορά για όλους τους ανέργους . ( Το μέτρο αφορά όσους δεν εργάστηκαν τους τελευταίους 6 μήνες . Προβλέπεται η καταβολή από τους ίδιους τους ανέργους <<μηνιαίου τέλους Ανεργίας >> , το οποίο θα είναι 50 λεπτά την ημέρα . Οι ποινές για τους παραβάτες θα είναι αυστηρές , π.χ. υποχρεωτική ακρόαση επί 12ώρου , του νέου cd του Γιώργου Νταλάρα . Με το μέτρο διαφωνεί η ΝΔ , γιατί ακόμα δεν γνωρίζει κάτι σχετικό , αφού είναι μια κοινή πρόταση – έκπληξη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ . )

 

-          Καθιέρωση του ουρομετρητή για όλους τους Έλληνες και της Ελληνίδες από 1ης Οκτωβρίου . ( Πρόκειται για μια συσκευή , ανιχνευτή – μετρητή που τοποθετείται στη λεκάνη της τουαλέτας και μετρά τα λίτρα ούρων των μελών της οικογένειας και τις ημερήσιες επισκέψεις αυτών στην τουαλέτα . Είναι μια ευρεσιτεχνία γερμανικής προέλευσης και αναμένεται να αποδώσει άμεσα ρευστό στα κρατικά ταμεία . Οι συσκευή του κάθε σπιτιού θα επικοινωνεί με ένα κέντρο καταγραφής και τεκμηρίωσης το οποίο θα καταμετρά τα λίτρα ούρων κάθε μέλους της οικογένειας και θα αποστέλλει εβδομαδιαίους λογαριασμούς . Με το μέτρο συμφωνούν και τα τρία κόμματα . Η ΔΗΜΑΡ όμως έχει προτείνει να τοποθετηθούν ανάλογες συσκευές και στα wc των σπιτιών , ώστε να παταχθεί και η ουροδιαφυγή των επισκεπτών ) .

 

-          Θέσπιση φόρου Ξενίου Διός . ( Πρόκειται για έναν νέο φόρο , με το όνομα << Ξένιος Ζεύς >> . Ο τρόπος υπολογισμού του θα είναι πολύ απλός . Για κάθε έναν αλλοδαπό που θα συλλαμβάνουν οι αρχές , θα συλλαμβάνεται και ένας καθαρόαιμος Έλληνας που τυχαίνει να βρίσκεται στην περιοχή της σύλληψης . Εκτιμάται ότι με αυτό το μετρό δεν θα υπάρξει απολύτως κανένα θετικό αποτέλεσμα στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας . Με το μέτρο διαφωνεί έντονα ο Γρηγόρης Ψαριανός , τις ζυγές μέρες . )

 

-          Καθιέρωση φόρου βαδίσματος πεζοδρομίων . ( Το μέτρο αφορά όσους βαδίζουν στα πεζοδρόμια της πόλης . Σύμφωνα με εκτιμήσεις της τρόικας καθημερινά χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια της Αθήνας περίπου 3 εκ . κάτοικοι . Προτείνεται λοιπόν ο ομώνυμος φόρος πεζοδρομίου , ο οποίος θα είναι 0,20 λεπτά για κάθε 10 μέτρα πεζοδρομίου που χρησιμοποιήθηκε . Το μέτρο αναμένεται να αποδώσει άμεσα 2 δις . ευρώ , τα οποία θα ριφθούν και αυτά χωρίς αποτέλεσμα στην ατέλειωτη τρύπα των ελλειμμάτων . Τα επιτελεία των τριών κομμάτων είναι απολύτως σύμφωνα με το συγκεκριμένο μέτρο , ενώ απομένει να βρεθεί ο τρόπος υπολογισμού και καταμέτρησης των χρηστών των πεζοδρομίων . Η ΔΗΜΑΡ και ο Μανόλης Καψής προτείνουν το μέτρο νε έχει αναδρομική ισχύ από την αρχή του χρόνου . )

 

-          Έκτακτο τέλος άλλης ζωής . ( Πρόκειται για ένα φόρο που αφορά τους πάντες γιατί έχει να κάνει με το θάνατο , που επίσης αφορά τους πάντες . Ο υπολογισμός του είναι λίγο περίπλοκος και γίνεται με έναν μαθηματικό τύπο ο οποίος υπολογίζει το φόρο του καθενός , ανάλογα με τα χρόνια ζωής και τα προβλήματα υγείας . Για παράδειγμα , ηλικιωμένος με καρδιά , θα πληρώνει φόρο διπλάσιο από κάποιον νέο χωρίς πρόβλημα υγείας , ο οποίος όμως θα πληρώνει και αυτός φόρο , ίσο με τα χρόνια που του απομένουν μέχρι να πάθει το πρώτο έμφραγμα . Η ιδέα ανήκει στον Φίλιππο Σαχινίδη και τιμήθηκε γι’αυτή του την πατέντα , από το Μορφωτικό Ίδρυμα Ελασσόνας και το Ίδρυμα Εφαρμοσμένων Οικονομικών της Μινεσότα ) .

 

πηγη περιδικό unfollow

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago